Escalades a Sant Llorenç de Montgai

En aquest post recollim varies escalades de via llarga que hem fet en el meravellós paratge  de Sant Llorenç de Montgai. Un petit poble molt a prop de Camarasa rodejat per parets perfectes per la escalada i amb un pantà que banya el poble.



Dissabet 27 i Diumenge 28 d'Agost
Via Isaac Gabriel a la Paret de l'Os V+ 160 mts.
http://escalatroncs.com/2009/11/04/isaac-gabriel-paret-os-sant-llorencs-montgai/
Via Normal al Esperò Remacha V+ 75 mts.
http://antxpavil.blogspot.com/2007/08/via-normal-esper-remacha-75m-v-sant.html


Diumenge 9 d'Octubre, les dos vies en el mateix dia son ràpides de fer vam començar a les 9 i a les 16:30 ja dinaven a la furgo.
Via Martinetti a la Paret de la Formiguera V+ 100 mts.
http://escalatroncs.com/2008/11/17/sant-llorenc-de-montgai-martinetti/
Via Ribes Sabaté al Cilindre V 100 mts.
http://escalatroncs.com/2009/11/01/ribes-sabate-cilindre-sant-llorenc-montgai/


Exhaurim el final de les vacances amb una escapadeta per escalar a Sant Llorenç de Montgai, no hem estat mai i això és suficient motiu per anar-hi, el gran problema és que a finals d'Agost a l'interior de Lleida la calor és insuportable, a més a més l'orientació de les parets és cara Sur, així que tots els ingredients per 'disfrutar'.

Trobem la via Isaac Gabriel al llibre de les 100 millors escalades de Catalunya, i en la meva humil opinió la resta de vies que hem fet a Sant Llorenç no li tenen res a envejar, potser en ser la que té el pas més dur de totes les vies, és un pas de flanqueig en bavaresa que es troba en el quart llarg i que per a mi és mes que V+.

 









Dormim a la furgo la primera nit en el pàquing que es troba a mà dreta abans del poble i que dona accés a la coneguda ferrata 'Cágate Lorito', el lloc és prou bo l'únic inconvenient és que al vespre la Vito es va omplir de 'bichets' i de papellonetes de nit que anaven a la recerca de la llum. La segona nit provem un altre lloc just al costat de la paret de l'os que s'accedeix per una pista de terra que puja just a la seva dreta, aquest lloc molt millor de bichets però no és tant pla. Ara en els dos llocs vam dormir com troncs.












La via Normal a l'Esperò Remacha em va agradar moltíssim molt bona roca i una escalada continuada molt disfrutona, l'únic problema que vam tenir va ser per trobar la segona reunió, ja que juntes hi ha 3 reunions de diferents vies i aplicant Murphy és la tercera que nosaltres provem, les altres dos són de vies de sisè grau, és un pany de paret molt aprofitat això fa que trobis parabolts per tot arreu.



Dissabte 8 d'Octubre quedem amb Gigi i Fili per anar a fer via llarga a Sant Llorenç de Montgai arribem sobre les 8pm i fem una cervecita a l´únic bar del poble el 'Mirador del Llac' que la vegada anterior vam fer el menú per dinar i força be de qualitat i preu. Decidim anar a dormir a Camarasa a l'area recreativa que trobes just al sortir del poble a ma esquerra venint de Sant Llorenç, el lloc es força ampli a la vora del riu amb arbres i bancs, trobem unes quantes furgos i disfrutem d'una nit plena d'estels.

 

Via Martinetti a la Paret de la Formiguera

 



 


Via Ribes Sabaté al Cilindre

Foto del Cilindre (realitzada per Fili) en la que si et fitxes pots veure a Ramon de blau a la primera reunió en una savina i Núria començant el primer llarg de blanc i pantalons vermells.

 


Entrada al blog del Fili http://objetivo6a.blogspot.com.es/2016/10/ribes-sabate-y-martinetti.html

En resum Sant Llorenç de Montgai una gran descoberta, tornarem segur.

Comentarios

fili ha dicho que…
Em sembla que no havia vist aquest post. Que feliç que es veu a la Nuri en totes les fotos!

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés